diumenge, 28 d’agost del 2011

Riu informatiu

Amb els anys i les noves tecnologies el torrent informatiu ha esdevingut un gran riu informatiu; aquest riu any darrera any és més i més cabalós i no sembla que aquesta tendència vulgui canviar; això provoca una situació nova, penso que força generalitzada, a l'hora d'assimilar tota aquesta informació que tenim al nostre abast. (segurament en moltes ocasions en podríem dir desinformació)

La nova situació a la que vull fer referència és a la tendència actual de “banyar-nos i capbussar-nos” directament al gran riu informatiu que ens arriba a tots.


El què passa és que aquest immens cabal informatiu, acaba arrossegant a la majoria dels intrèpids “banyistes” d'aquest gran riu; i un cop són arrossegats, per les aigües braves de la informació, “els banyistes” tenen molta feina abans de poder assimilar la informació que els envolta; com per exemple “treure el cap de tant en tant per poder respirar abans de tornar ha ser submergits per la força del cabal informatiu”.
Amb això vull dir que aquest cabal informatiu pot ser tant fort, que un cop immersos en ell ens sigui molt difícil assimilar la informació que ens envolta diàriament, i amb penes i treballs l'únic que podrem fer és deixar-nos portar per ella, però sense assimilar la major part d'aquesta informació que continuarà fluint i a nosaltres no ens haurà aportat res.

Crec que hauríem de ser capaços de redreçar aquesta manera d'actuar i buscar una alternativa que al meu parer resulta més encertada i profitosa. Es tracta d'apropar-se al riu però sense capbussar-s'hi. Senzillament el contemplem des del voral de tal manera que tranquil·la i plàcidament, des d'aquest lloc privilegiat, podem contemplar tota la informació que flueix pel gran riu, sense presses, gaudint i assimilant cada nova informació que rebem per qualsevol dels nostres sentits. Segurament en alguna ocasió caldrà que ens mullem els peus o les mans per obtenir una informació que ens interessi realment, però en cap cas ens deixarem arrossegar pel riu. Sabem que, realment, el nostre lloc és a la vora del riu... perquè des d'allà es pot veure el mateix que des de dins del riu però de manera molt diferent i més profitosa.