dissabte, 27 de novembre del 2010

Barça / Madrid i Eleccions al Parlament

Dilluns dia 29 de Novembre es juga el Barça-Madrid, un dia abans el 28 de Novembre, hi ha les eleccions al Parlament de Catalunya.

Cada temporada quan s'acosta el partit en qüestió hi ha una onada d'opinions de polítics sobre el partit; aquest any la onada d'opinions s'ha multiplicat a causa de la proximitat amb les eleccions.

Els polítics siguin del partit que siguin i tinguin la ideologia que tinguin, es llancen a l'aventura pronosticant el resultat; fet frívol, però, cal reconèixer que, qui més qui menys també realitza en el seu entorn.

Però no es conformen amb això, i fins i tot són capaços de establir quin jugador és millor (Messi / Cristiano); també poden analitzar l'estil de joc del Barça i que hauria de fer el Madrid per frenar-lo o a l'inrevés i poden tractar de desgranar tots els detalls i tecnicismes futbolístics que semblen dominar.

A mi no em sembla malament, són opinions i són d'allò més respectables, només faltaria.


Recordem que estem a les portes de les eleccions, i imaginem per un moment que la situació fos a l'inrevés.

Imaginem a algun jugador del Barça dient qui guanyarà les eleccions i el nombre d'escons que treurà el seu partit. 

Imaginem a l'entrenador del Barça dient que el candidat X és molt bo, per uns motius determinats, però que si el seu adversari Y el vol derrotar a les urnes, hauria de prendre tals mesures.

Imaginem que el president del Barça dóna la "recepta" per sortir de la crisi en la propera legislatura, i explica que faria ell si fos President de Catalunya.

Si es donéssin aquestes situacions, què passaria?

Serien respectades i acceptades les seves opinons? o s'obriria el típic debat sobre l'esport i la politització?